7 Mart 2013 Perşembe

6. Hastalık Dedikleri

11-17 Şubat...

Aylar öncesinden internette görüp öğrenmişliğim vardı. İyi ki de varmış. Bazen araştırmacı anne olmak gereğinden fazla telaşlandırsa da bazen de işe yarıyor demek ki.
Deniz kızı doğum gününe 5-6 gün kala aniden ateşlendi. Haydaaa daha yeni öksürükleri geçmişti. Üstelik ateşlenmeden atlattığımız için çok da mutluyduk. Birden nereden çıktı bu ateş ? Saatlerce sıcaklığı geçmeyince ve 39.5 olunca biz de iyice korktuk. Acile gittik. Ne boğaz kızarıklığı ne nezle hiçbir hastalık belirtisi yok. Küçük hanım ateşin verdiği gerginlikle çiş de yapmadı inatla. İdrar tahlili yapılamadı. Bebeklerde ateş olunca çiş de azalırmış meğer. Gerisin geri döndük eve. Ateş ilaçlarla düşüyor sonra hop geri yükseliyor. Zavallı yavrucak o buz gibi günleri neredeyse çıplak ateşler içinde geçirdi. 5 gün içinde 2. kez acile koştuk. Bu kez de kan tahlili yapıldı. Yavrum artık beyaz önlüklü birini görür görmez bağırmaya başlıyordu. Kan alınırken içim parçalandı ama ne gelir elden. 
Çocuğumda resmen hastane fobisi oluştu. Artık neredeyse acildeki perdelerin arkasından gördüğü gölgeleri izliyor, biri yaklaşınca babasına veya bana sıkı sıkı sarılıyordu :( Neyse tahlil sonucu temiz çıktı. Ama şu ateş niye bir düşüp bir çıkıyor derken 3. günün sonunda ateş aniden düştü ve göğsünde kızarıklıklar ortaya çıktı. Araştırmacı gazeteci anne hemen anladı tabi durumu. Bu düpedüz 6. hastalık denilen manasız hastalıktı işte. Sadece ateş yapan ve 3. veya 4. gün döküntülerle sona eren bir virüs'tü bu. Bir bebek hastalığı. Muhtemelen kontrole gittiğimizde bekleme salonundaki hasta yavrucaklardan bulaşmıştı. Fotoğraflar çekildi doktora gönderildi ve tekrar hastaneye gitmeden kayıtlarımıza bu hastalık da geçmiş oldu :) Bizim telaşımız ve paniğimiz "tecrübe" olarak yan cebimizde kalmış oldu. 
Son 15 günde geçirilen soğuk algınlığı ve 6. hastalık yüzünden kullandığımız materyaller :)

Hiç yorum yok: